responsive website templates

Porcokat érintő elváltozások legjobb karbantartói


Nap, mint nap találkozol tévében, rádióban, plakátokon különböző gyógyszerekkel, gyógyhatású készítményekkel és úgy érzed, hogy ezek csak azért vannak, hogy bebeszélje az ember magának ezeket a kórokat, pedig nem is annyira alaptalanok, sőt, inkább a fogyasztóért vannak, mint a pénzkicsalásért!

Rengeteg embert érint korunk egyik leggyakoribb betegsége, a porckopás, aminek a tünete kezdetben nem vehető észre, viszont ha eléri azt az állapotot, amikor hatása érezhetővé válik, egy igen kellemetlen fájdalom tapasztalható meg.

Érdemes nem eljutni arra a pontra, ezért szól annyi reklám a porcerősítés mellet és készül annyi orvosság, mert a kezelése jóval költségesebb, mint megelőzése!
Azonban érdemes leszögezni azt, hogy nincs olyan készítmény, aminek a hatása porcképző, hogy ennek mi az oka, hamarosan meg is tudod!

Pár szó a porckopásról

Porcaink, azaz ízületeink védelmezői, magzati korban alakulnak ki, ezt nevezzük üvegporcoknak.

Ahogy múlik az idő, akarva-akaratlanul ezek a porcok sérülnek, kopnak, mindezt addig, amíg teljesen el nem tűnnek az ízületeink közül, ha nem védjük, tápláljuk őket.

Itt jönnek képbe a porcerősítők, amik az üvegporcnál segítik, serkentik a rostos porcképződést, ugyan ez gyengébb szövetet fog alkotni, de a kopás miatt létrejött hiányt, átmenetileg pótolja.

Hogy lehetséges ez, mik azok a hatóanyagok?

Hamarosan olvashatod, hogy okosan dönts, ha porcerősítő kúrába szeretnél belevágni!

A nélkülözhetetlen hatóanyagok

Mint a legtöbb betegségnél a porckopásnál is vannak bizonyos körülmények, ami miatt létrejön ez a betegség, és ezekre a legtöbb esetben van is megoldás, hisz megannyi reklám bíztat ennek a kórnak a kezelésére, de inkább a megelőzésére.

Több hatóanyag kombinációjával és hosszú távú munkával érhető az a kívánt hatás, amit a hirdetések is bemutatnak!

A következő porcerősítő hatóanyagokat keresd a vény nélkül kapható készítményekben, ha valódi sikert szeretnél elérni:

Kondroitin-szulfát

A porcszövet egyik legfontosabb alkotóeleme, mert építőrésze a sejtközi állománynak. Jó vízmegkötő képessége révén segíti a sérült porc rugalmasságának újraépítését, valamint megakadályozza a porcszövet elhalását és enyhíti a fájdalmat gyulladáscsökkentő tulajdonsága végett. Érdemes MSM-el és glükozaminnal kombinálni a maximális hatás érdekében!

Glükozamin-szulfát

A másik kulcsfontosságú elem a porcerősítésben. Ez a hatóanyag a porcok egészségéért felelős. Lassítja, sőt meg is állíthatja a porcszövet pusztulását és vízmegkötő képessége javítja az ízületi folyadék viszkozitását. Azért lehet ismerős a neve, mert az egyik legtöbbet használt hatóanyag porcerősítők reklámozásánál, mert szájon át 90%-a szívódik fel a szervezetben és 25%-a hasznosul!

Metil-szulfonil-metán

Más néven MSM, szerves kénvegyület, ami összetartja a kéntartalmú enzimeket, aminosavakat. Gyorsítja a porcszövetek anyagcseréjét és elengedhetetlen a szervezet glükozamin termeléséhez.

Hialuronsav

Szerepe hasonló, mint a kondroitinnek és a glükozaminnak, amiben viszont egyedi tulajdonsággal bír, hogy akár a saját tömegének ezerszeresét is képes megkötni víz formájában, ezáltal biztosítja a porcok rugalmasságát és biztosítja rugalmasságukat! Súlyos porckopásos megbetegedés esetén ízületbe injekciózva használják.

Egyenes út a fájdalommentességhez

Egyenes út a fájdalommentességhez

Most, hogy már tudod, melyik hatóanyag mire jó, már nem kell ódzkodni a porcerősítő gyógyszerektől, mert bizonyított hatásuk van a szervezetedre, leginkább a porcokra.

Érdemes azonban orvosod, vagy egy szakember véleményét kikérned, ha porcodat erősítenéd, mert biztosan tudja a megfelelő dózist, emellett hasznos tanácsokat ad arra is, hogy milyen életvitel változást kell végbevinned, azaz mire figyelj, hogy a lehető leghatékonyabban sikerüljön számodra a porcerősítő kezelés. 

Ezeket a kúrákat ciklusosan érdemes ismételned úgy, hogy 3 hónapig napi szinten szeded a kiegészítőket, majd tartasz egy 2 hónapos pihenőt, hogy szervezeted ne lustuljon el és tudjon saját magáról gondoskodni! 

Hiszen egyik gyógyszer vagy gyógyhatású készítmény szedését se jó megállás nélkül használni, mert a szervezet megszokja és azokat az értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, már nem fogja olyan mennyiségben termelni, amennyi az egészséghez szükséges! 

Elöljáróban elárulom, hogy minden orvos, elsősorban az életmódváltozást, tehát a több mozgást a stresszhelyzetek elkerülését és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt fogja javasolni, mert bármilyen kiváló legyen is a porcerősítő, amit már online patikákból is könnyedén be tudsz szerezni, az egészség alapja megteremtése nélkül nem fogják éreztetni hatásukat! 

Tényleg minden adott most már, hogy megalapozd a fájdalom mentes mozgást öregkorodra, vagy enyhíts, kezeld porckopásos tüneted, és unokáiddal gondtalanul és felhőtlenül tudj játszani! 

2018 Önkórkép