responsive site templates

Porcerősítés aktív és kiegyensúlyozott életmód mellett


A testmozgás nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára.

Ha karban tartod tested, nehezebben érik utol a betegségek, mert fel lesz készülve minden eshetőségre, ebben a vérkeringés felgyorsulásának van igazán számottevő szerepe.

Feltevődik benned a kérdés, hogy milyen betegségek leküzdésében jó az aktív és kiegyensúlyozott életmód?

A válasz egyszerű.

Szinte mindegyikében, mivel az immunrendszered hatékonyabb aktív életvitel mellett, de ha nevén kell nevezni legalább egyet, az nem más, mint, a porckopás!

Ismerd meg „ellenséged”, hogy tudd miért és hogyan védekezz ellene!

A porckopásos megbetegedések az egyik leggyakoribb népbetegségek közé tartoznak, fiataloktól kezdve, az idősekig mindenki egyaránt szenvedhet benne!

Az 50 éves kor felettiek a legfogékonyabbak rá, 65. életév után, pedig szinte biztos, hogy a porckopás tüneteit produkálja a szervezet!

A porckopás a szervezetben a következőképpen néz ki; két csont és az ízület közötti réteg, azaz a porcszövet felpuhul és idővel degenerálódik.
A porckopás a szervezetben a következőképpen néz ki

Azonban, ha gyorsabban pusztul a sejt, mint ahogy fejlődni, regenerálódni tudna, akkor elkezd fogyni, vékonyodni, addig, amíg nem lesz, ami elválasztja a csontokat így azok egymáson kezdenek el csúszni és kellemetlen fájdalmat előidézni!

Nem mindegy, hogy mennyire erősek ezek a tünetek, mert tudatos megelőzéssel, testünk karbantartásával kivitelezhető, hogy vénségünkre is fájdalommentes életet élhessünk. 

Itt jön képbe a testmozgás és a porcot erősítő gyógyászati készítmények! 

Pontosan mi is történik, amikor mozgunk, hogyan segít a porckopás megelőzésében?

Lehetséges, hogy már a Te életedben is eljött az a pillanat, amikor az egészséged, csak a második, vagy jóval hátrébb kerül a fontossági rangsorodban.

Vegyük például alapul azt, amikor a karrier, munka vagy akár a barátok végett nem tudsz annyit törődni magaddal, mint azelőtt.

Valami program mindig közbejön, mikor edzeni készülsz, vagy ha nem is, nem vágysz másra, mint hogy otthon, nyugalomban, csendben pihenhess.

Ilyenkor az izomzat szépen lassan leépül, nem védi olyan hatékonysággal ízületeidet és ezzel erősíti porcaid sebezhetőségét, ráadásul a vérkeringésünk sem fog olyan gyorsasággal keringeni, hogy az a lehető legnagyobb hatásfokkal bírjon.

A vérkeringés szerepe a porcerősítésben a következő; az ízületeken lerakódott felesleges salakanyagot elmossa, és a szükséges tápanyagok, mint glükozamin, kondoritin, D3 vitamin szállítását növeli, aminek a következménye, hogy a porcszövet sejtjeinek a regenerálódása felgyorsul.

Szerencsére ilyen remek porcerősítő készítmények már könnyen beszerezhetőek, akár egy webpatikából is!

Remélem, lassan kezdelek meggyőzni a mozgás fontosságáról és hasznáról, de még mindig van pár szempont, amiért érdemes tovább olvasnod, hogy átfogó képet kapj a porckopás elleni harcról!

A legjobb testmozgási formák a beállt ízületekért

Ha már eltervezted, hogy mozogni fogsz, azt is alaposan gondold át, hogy azt milyen módon teszed, hiszen a porckopásos betegségekre nem minden aktivitási forma hasznos!

Ha már az ízületi panaszok jelentkeztek, vagy csak azért kezdesz új életvitelbe, hogy mentsd, ami menthető, akkor ne válassz olyan elfoglaltságot, ami megterheli a porcaidat, gondolok itt azokra a sportokra, amik túl nagy terhet jelenthetnek számodra!

Ne kezdj bele maratonok lefutásába, vagy ész nélkül kondizni, mert többet árthatsz velük, mint amennyit használhatna!

Tudtad, hogy a fiatalok porckopásos megbetegedéseinek legnagyobb kialakítója, a túlzott vagy versenyszerű sportolás?

Hagyj a szervezetednek pihenőidőt a regenerálódásra, mert teher alatt nem tud hatékonyan teljesíteni!

Úszás

Úszás

Mivel vízben vagy, tehát egy más, sűrűbb közegben, rengeteg terhelést vesz le az ízületeidről, mellesleg a bőröd, magába szívja a számára elegendő nedvességet, ami kifejezetten kedvező a porcsejtek regenerálódásának segítésében!

Kerékpározás

Kerékpározás

Egy mindenki által ismert és kedvelt tevékenység, amit nem hiszem, hogy kell részleteznem. Érdemesebb a szabadban végezni, mintsem otthon, hogy a D3 vitamin, amit a napsugarakból nyerünk, a legnagyobb mennyiségben érjék el testünk. Porcerősítő kúrád alatt kerüld a túl nehéz terepet!

Nordic walking

Nordic walking

Vagy akár hívhatnánk túrának is, de nem kifejezetten erdőben kell végezni. A sétabot segítségével, amit közben használsz, leveszed porcaidról a túlzott terhelést, mivel valamilyen szinten a botra támaszkodva végzed a gyaloglást! Hasonló előnyökkel bír, mint a biciklizés. Idősebb korban elég elterjed sport.

Nagyon előrehaladt ízületi károsodásnál, nehéz feladatod lesz kialakítani a számodra legkedvesebb és legkedvezőbb mozgásformát, ezért érdemes gyógytornász segítségét kikérni, nehogy árts még jobban magadnak!

Lehetséges, hogy nem érzed, pedig már kialakulóban van

A porckopás egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy kezdeti formában panasz mentes, ezért nem tudod, hogy szenvedsz-e ettől a kortól vagy sem.

Ezért tanácsolja minél több szakorvos, hogy ne a kezelésébe, hanem inkább a megelőzésére fordíts több figyelmet, hogy biztosan elkerülhesd a borzasztó fájdalommal járó tüneteket!

Hasznos megelőző jelleggel szedni a porcerősítő gyógyszereket, hogy biztosan elkerüld a szörnyű fájdalmat, amit a porckopás eredményezhet!

Ezeket a készítményeket már biztos jól ismered a reklámokból, hiszen számtalan hirdetési forma foglalkozik ezzel a népbetegséggel és próbál Téged és más fogyasztókat is arra sarkallni, hogy ne vedd félvállról!

Azok a termékek, amik glükozamint, kondroitint és sok számos használható enzimet, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, a legjobbak a porcerősítésben.

Ezekért már nem kell sorban állnod a patikában több tíz percen keresztül, hanem nyugodt szívvel beszerezheted őket egy internetes patikából is, és előfordulhat, hogy online a nagyobb választékból, hamarabb találod meg a számodra legmegfelelőbb készítményt!

2018 Önkórkép